Packa väskan för tågluffen

Många vill åka på tågluff i sommar, då krävs inte så mycket packning utan allt ska rymmas i en ryggsäck eller en smart packad kabinväska.

När du inte behöver allt för mycket packning med dig på resan är kabinväska perfekt att använda på flyget, båten eller tåget.

Upptäck Europa från tågfönstret

Visste du att Europaparlamentet varje år delar ut Interrail-biljetter till ungdomar i 28 av EU:s medlemsländer? Om du är 18 år och intresserad av att tågluffa billigt i år kan du anmäla dig till Discover EU, som delar ut cirka 15 000 biljetter till ungdomar runt om i Europa. Just för att de ska få möjligheten att upptäcka länderna i vår vackra världsdel, upptäcka mångfalden och interagera med andra ungdomar och kulturer inom EU: Kravet är at du ska ha fyllt 18 år senast 1 juli och inte vara över 19 år, samt vara medborgare i ett EU-land. Mer om denna möjlighet går det att läsa om i denna artikel i SVT samt här i Expressen Allt om resor.

I Aftonbladet går det också att läsa om hur allt fler barnfamiljer vill resa med tåg i stället för att åka flyg. De senaste årens klimatdebatt har även spätt på intresset för att upptäcka Europas länder via tåg.

Många förknippar tågluff genom Europa med ungdomar som vill se lite mer av världen. Men i dag ökar intresset hos barnfamiljer. Det är ett billigt sätt att resa för de små eftersom barn upp till 12 år reser gratis i vuxens sällskap med Interrail – Aftonbladet

Så packa väskan, beställ ett interrailkort och ta dig ut på resa runt i Europa i sommar, det är billigare och klimatvänligare än att resa runt mellan varje destination med flyg.